individuele begeleiding

Wij vinden het belangrijk dat jij het leuk hebt wanneer je bij ons meedoet aan activiteiten, dat je je veilig voelt, vrienden maakt en jezelf kan zijn. Wij doen veel leerzame activiteiten en leren wij met elkaar om zoveel mogelijk zelfstandig te zijn. Iedereen heeft zijn eigen persoonlijke doelen waarmee wij jou kunnen begeleiden. Welke vaardigheden heb je al goed onder de knie? En aan welke vaardigheden zou je nog willen werken? Een vaste begeleider helpt jou hiermee.

Wanneer je ouder wordt kan het zijn dat je zelfstandig wilt gaan wonen. Tijdens de logeerweekenden in het jeugdhonk wordt er gewerkt aan doelen als plannen, zelfstandigheid, samenwerken en hulp vragen. Een voorbeeld hiervan is een planning maken voor de boodschappen. Met elkaar overleggen wat er gegeten gaat worden, een boodschappenlijstje maken, afspreken wie er boodschappen gaat doen en de boodschappen met elkaar opruimen. Zo leer je op een praktische manier waar je aan moet denken. Ook kleine huishoudelijke klusjes horen erbij, tijdens al onze activiteiten oefenen wij hier al mee. Wanneer je op jezelf wilt wonen is het belangrijk dat je een dagstructuur hebt, weet bij wie je hulp kan vragen, je kamer netjes kan houden. Wij gaan dit samen met jou allemaal bespreken en tijdens de activiteiten kunnen wij samen met jou aan deze activiteiten werken.

Misschien ben je wel opzoek bent naar een betaalde baan? Wij helpen je graag om deze stap te zetten. Samen met jou maken wij een plan en gaan wij ook praktische zaken oefenen. Zoals het oefenen van een sollicitatiegesprek. Wij bespreken ook hoe het is om straks te werken, welke zaken kan je gaan tegenkomen en hoe kan je omgaan met dingen die anders lopen dan je verwacht had. Wij vinden het belangrijk dat iedereen kan meedraaien in de maatschappij en willen graag kijken wat de mogelijkheden zijn en jou daarbij helpen!

Waar kunnen wij je mee helpen?

Zelfstandigheid en zelfredzaamheid
Plannen en uitvoeren van nieuwe vaardigheden
Omgaan met gevoelens en deze benoemen
Samenwerken in een team
Werken aan persoonlijke leerdoelen
Ondersteunen als jobcoach

Iedereen bewandeld zijn eigen pad

bonnetactief